Wheels of Thrill

Route

Dag 1 - 17/05/19

LLANDDERFEL, BALA

Op vrijdagmiddag is het dan eindelijk zo ver en worden alle deelnemende teams verwacht in het schitterende 5* Relais & Châteaux hotel 'Palé Hall', dat exclusief geboekt is voor ons eigen rally gezelschap. Tijdens de welkomstborrel kunt u onder het genot van een lekker hapje en drankje genieten van deze unieke locatie en alvast kennis maken met de andere deelnemers. Later in de avond kunnen we genieten van een gezamelijk 6-gangen diner in het 3-rosette fine-dining restaurant van het hotel. Smakelijk eten alvast!

HOTEL
Palé Hall (5*)
Llandderfel, Bala (UK)

Palé Hall  

Dag 2 - 18/05/19

LLANDDERFEL, BALA - LLANDDERFEL, BALA

Na een rustige nacht in de traditioneel Victoriaanse hotelkamers starten we de dag met een heerlijk ontbijt. Na een korte ochtend speech is het dan eindelijk tijd om te starten met de officiële rally route. Nadat alle motoren goed warm zijn gereden, komen we al spoedig aan bij een van de highlights van de Snowdonia Rally: de EVO Triangle. Deze berucht en beroemde driehoek van wegen wordt beschouwd als een van de beste rijderswegen van het Verenigd Koninkrijk en vormt het toneel voor vele autotests van EVO Magazine. Na deze schitterende wegen vervolgen we onze route richting het westen naar het Snowdonia National Park. Al snel zullen we de 'Yr Wyddfa' passeren, oftewel de Snowdonia zelf, die met 1085m de hoogste berg van Wales is. Kort daarna passeren we diverse gigantische leisteen groeves, die aan het einde van de 19e eeuw de economie van Wales domineerde. Nadat we diverse uitdagende wegen door het Snowdonia National Park hebben gevolgd, komen we rond het middaguur aan bij 'Castell Deudraeth', onze lunch locatie van vandaag. In dit authentieke kasteel, dat oorspronkelijk uit 1188 stamt, worden we verwend met een heerlijke 2-gangen lunch. Daarna zullen we te voet een bezoek brengen aan het naastgelegen Portmeirion, een fascinerend in mediterraanse stijl gebouwd (1925-1975) resort aan het estuarium van de 'River Dwyryd'. Na ons bezoek aan dit eigenzinnige resort vervolgen we onze route naar het zuiden. Vanaf daar volgen we een stukje 'Mach Loop', een serie valleien die gebruikt worden als low-level trainingsgebied voor straaljagers van de Royal en US Air Force. Nadat de westkust van Wales is bereikt vervolgen we onze route over diverse kronkelweggetjes dwars door het heuvelachtige landschap met hier en daar schitterende kleine meertjes. Na een korte stop vervolgen we onze route terug naar het hotel, waar we verwelkomd worden met een verfrissend glaasje bubbels en diverse culinaire hapjes. 's Avonds staat er weer een heerlijk 6-gangen tasting diner op ons te wachten in een van de private dining rooms van het hotel. Uiteraard is er daarna nog tijd voor de nodige afzakkertjes aan de bar, waarna het hoog tijd is om onze nachtrust op te zoeken. Slaap lekker...

Afstand:
317 km

Geschatte reisduur:
5 u 00 min

Nationaal Park:
Snowdonia

START
Palé Hall (5*)
Llandderfel, Bala (UK)

Palé Hall

 

LUNCH
Castell Deudraeth
Portmeirion, Penrhyndeudraeth (UK)

Castell Deudraeth

 

CHECKPOINT
Portmeirion Village
Portmeirion, Penrhyndeudraeth (UK)

Portmeirion Village

 

HOTEL
Palé Hall (5*)
Llandderfel, Bala (UK)

Palé Hall

Dag 3 - 19/05/19

LLANDDERFEL, BALA - CAERLEON, NEWPORT

Na een goede nachtrust is tijd voor dag 3 van de Snowdonia Rally 2019. Uiteraard beginnnen we weer met een stevig ontbijt en een korte ochtendspeech voordat we vertrekken. Daarna zullen we snel koers zetten richting het zuidwesten richting Dolgellau. Vanaf hier volgen we weer enkele schitterende valleien van een stukje van de 'Mach Loop'. Na het verlaten van de 'Mach Loop' vervolgen we onze route verder naar het zuiden richting het stuwmeer 'Llyn Clywedog'. Daar aangekomen hebben we een schitterende uitzicht over dit stuwmeer en het omringende landschap. Vanaf hier vervolgen we onze route richting Elan Valley, ook wel bekend als 'The Welsh Lake District' en beroemd vanwege zijn pittoreske uitzichten. Daar aangekomen treffen we een reeks stuwmeren en stuwdammen aan van verschillende groottes en hoogtes. Elk van deze 6 stuwdammen is gebouwd in geheel eigen stijl. Na het passeren van enkele van deze stuwmeren zullen we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van Elan Valley, waar we ook meteen een kopje koffie of thee kunnen drinken. Vanaf hier zetten we wederom koers richting het zuiden, om rond de middag aan te komen bij het 'Llangoed Hall' hotel. Hier zullen we genieten van een heerlijke lunch in hun met 3 rosettes bekroonde restaurant. Na deze lunch vervolgen we onze route richting het zuidwesten naar het 'Brecon Beacons National Park'. Hier zullen we al snel de 'Black Mountain road' passeren, ook wel bekend als de befaamde 'Top Gear Road'. Dit unieke stuk asfalt is niet alleen een fantastische rijdersweg met uitdagende bochten, maar geeft ook een adembenemend vergezicht over het natuurgebied met de talloze schapen. Na deze uitdagende bergweg zullen we nog diverse andere wegen door het uitgestrekte 'Brecon Beacons National Park' volgen richting het oosten voordat we verder koers zetten richting het zuiden. Na het verlaten van het nationaal park zullen we al snel aankomen bij het 'Celtic Manor Resort', de finish van de Snowdonia Rally 2019. Dit imposante golf en spa resort vormde in het verleden al het toneel voor de 2014 NAVO top, alsook de prestigieuze Ryder Cup in 2010. Hier worden we verwelkomd met diverse hapjes en drankjes en is het alweer tijd om terug kijken op een fantastisch weekend!

Afstand:
407 km

Geschatte reisduur:
5 u 30 min

Nationaal Park:
Brecon Beacons

START
Palé Hall (5*)
Llandderfel, Bala (UK)

Palé Hall

 

LUNCH
Llangoed Hall
Llyswen, Brecon (UK)

Llangoed Hall

 

CHECKPOINT
Elan Valley Reservoirs
Elan Valley, Rhayader (UK)

Top Gear Road

 

FINISH
Celtic Manor Resort (5*)
The Usk Valley, Newport (UK)

Celtic Manor Resort

ROUTE | SNOWDONIA RALLY